Verontwaardiging over man die vrouw als hond behandelde

De verontwaardiging was groot deze week, over de man in Swalmen die een vrouw op straat vernederde. Maar ook over het feit dat de man een paar dagen later weer werd vrijgelaten. Dit is de Week in Tweets.
Ronduit schokkende beelden waren het, die deze week op internet opdoken vanuit Swalmen. Een gewapende man sleurt een vrouw aan haar haren mee over straat, dwingt haar te knielen en snauwt haar af alsof ze een hond is. De politie arresteerde de man, maar de rechter-commissaris stelde hem na een paar dagen weer op vrije voeten. Tot afschuw van velen.
Heftige emoties ook in de rechtbank in Maastricht. Daar hoorde een Belgische junk een eis van 20 jaar cel voor de moord op Rianne Brouwer, een jonge vrouw die net haar intrek aan het nemen was in een appartement in Maastricht. De vader van Rianne vertelde een aangrijpend verhaal, over hoe hij en zijn vrouw nu alleen nog maar zitten te wachten op de dood.
67 miljoen jaar na zijn overlijden heeft de Maastrichtse mosasaurus Bèr een rol bemachtigd in de film Jurassic World. Bezoekers en critici zijn enthousiast over de film én over het overtuigende optreden van uzzen Bèr.
Wereldwijde waardering was er voor de 13-jarige Zoë Greten uit Kerkrade, die met een geweldig dansoptreden de RTL-talentenjacht Superkids won.
Een bescheiden hype dreigde ook voor de Oranje voetbalvrouwen op het WK in Canada, zeker na het winnen van de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Maar veel van het enthousiasme bekoelde al weer na de nederlaag tegen China.
Maastricht is niet breed, maar is lang. Die oude wijsheid bleek deze week weinig aan kracht te hebben ingeboet. De nieuwe Maastricht Marathon bleek pakweg 2 km langer dan 42.195 meter. Deelnemers waren er niet over te spreken dat de organisatie een loopje met de officiële afstand nam.
Het boek van Maastrichtenaar Peter Boonstra over het fameuze damestrio Luv' is voorlopig uit de handel genomen. Er is gedoe over de rechten van sommige foto's in het boek. Patty Brard is er niet rouwig om. Zij zag het boek sowieso niet zitten.
En wat is een voetbaltrainer zonder zijn hondje? VVV-coach Maurice Steijn is blij dat hij zijn chihuahua weer terug heeft. Het diertje was weggelopen van zijn oppasadres terwijl Maurice vakantie vierde. Gelukkig vond iemand uit de buurt de hond terug, waardoor alles toch nog op zijn pootjes terecht kwam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!