Gemeente Peel en Maas doet geen grote investeringen

© iStock
Mede door een tegenvaller van een miljoen euro aan bijdrage van de Rijksoverheid, gaat de gemeente Peel en Maas de komende twee jaar geen grote investeringen doen.
Ook wil het college de reserves aanvullen.

Bijgesteld

Vanaf volgend jaar komt er voor Peel en Maas extra geld uit het gemeentefonds maar door tegenvallende aardgasbaten is die rijksbijdrage dit jaar fors naar beneden bijgesteld. De reserves zijn ook fors geslonken door grote uitgaven voor onder meer de nieuwbouw van het Bouwens van der Boijecollege in Panningen, de nieuwe dorpskern van Meijel en kasteel Keverberg in Kessel.

Villa Flora

Bovendien zijn er de tegenvallers in de grondexploitatie van Greenpark, Villa Flora en landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Egchel. Reden voor wethouder Paul Sanders (financiën) even een pas op de plaats te maken. Wat dat betekent voor de nodige renovatie van de Piushallen in Panningen en de nieuwe accommodatie voor de verenigingen in Beringe is nog onbekend.

Bezuiniging

Om de reserves aan te vullen wordt de komende tijd bezuinigd op onderhoud en extra’s in de openbare ruimte, het opsparen van extra geld dat naar verwachting vanaf volgend jaar naar de gemeente komt, het verkopen van niet-strategisch vastgoed als de bibliotheek in Panningen en de leegstaande basisscholen daar en het laten vrijvallen van gereserveerd geld voor projecten waarvan het doel bereikt of achterhaald is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!