'Provincie Limburg moet zich als één product profileren'

© Archieffoto L1
Toeristische trekpleister Limburg moet zich als één product profileren. Het opsplitsen van Noord-, Midden- en Zuid-Limburg en als zodanig vermarkten, zoals nu gebeurt, is niet effectief.
Dat zegt gedeputeerde Eric Geurts (PvdA, Toerisme).

Limburg als totaalproduct

Noord-Limburg is de regio van de smaak, Midden-Limburg die van de Maasplassen en Zuid-Limburg die van de heuvels. Dat moet anders in de ogen van Eric Geurts. De gedeputeerde heeft de maanden sinds zijn aantreden in april gebruikt om met ondernemers en gemeentebestuurders in gesprek te gaan. Resultaat is een prioriteitenlijstje dat begint met het vermarkten van Limburg als totaalproduct.

Net als Oostenrijk en Toscane

De gedeputeerde zet hoog in. "Limburg is meer dan het Heuvelland, de Maasplassen en de fietsroutes in Noord-Limburg alleen. Waarom gaan mensen graag naar Oostenrijk? Omdat ze daar Salzburg kunnen bezoeken, het merengebied en de bergen. Waarom gaan mensen graag naar de Italiaanse regio Toscane? Omdat dit gebied ook de mogelijkheid biedt eeuwenoude steden als Siena en Florence te bezoeken, de zee en de Apennijnen."

Maasplassen of Limburgplassen

Die combinatie van trekpleisters heeft Limburg ook te bieden volgens Geurts. Maar dan zullen marketing en promotie van de provincie daarop moeten inspelen. "Bijvoorbeeld niet langer spreken van de Maasplassen, maar van de Limburgplassen."

12 miljoen euro voor toerisme

De nieuwe coalitie in het provinciehuis heeft twaalf miljoen euro gereserveerd voor een kwaliteitsimpuls in de sector toerisme en recreatie in Limburg. Die sector is de derde banenmotor van de provincie, na zorg en welzijn en de maakindustrie. Toerisme is in Limburg goed voor 37.000 arbeidsplaatsen en 3,5 miljard euro omzet. De sector levert 7,2 procent van de totale werkgelegenheid in de provincie.
Voor een uitgebreid achtergrondverhaal over het pleidooi van Geurts klik hier.
Provincie Limburg moet zich als één product profileren Eric Geurts (16 juli 2015)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!