Organisatie schuttersfestijn trots: 'Geen incidenten'

© L1 / Cyriel Heuts
De organisatie van het Europees Schutterstreffen kijkt terug op een geslaagd evenement. "Ik liep van 's ochtends tot 's avonds met een big smile over het terrein," zegt Dorus Alofs van de organisatie.
Volgens Alofs bleef het rustig rondom het evenement. "De beveiligingsdiensten waren verbaasd dat er geen enkel incident heeft plaatsgevonden. De mensen pakten zich goed samen."

Groot feest
Het afgelopen weekend kwamen zo'n 50.000 bezoekers naar het schuttersfestijn in Neer. Verschillende werkgroepen waren jarenlang bezig met de organisatie. In totaal waren er duizend vrijwilligers op de been. Om hen te bedanken wordt dinsdag een groot feest georganiseerd.

Spik en span
"Dat hebben ze dik verdiend", aldus Alofs. "Die mensen zorgen ervoor dat we dit evenement kunnen houden. Zaterdagavond was het groot feest in de tent. Je kunt je wel voorstellen wat voor een bende het na afloop is. Zondagochtend vroeg was alles spik en span en stond de koffie en vlaai al weer klaar. Geweldig."

Poolse mis
Het schuttersfeest stond zondag in het teken van de optocht waarin de verschillende schutterijen zich aan het publiek presenteerden. Voor aanvang was er nog een speciale mis in het Pools. Dit vanwege het groot aantal Poolse schutters op het festijn. "Toen het verzoek bij ons binnenkwam, hebben we meteen ja gezegd," zegt pastoor Dieteren. Een Poolse pastoor kwam speciaal over om deze dienst te verzorgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!