'Opdrachtgever' moordaanslag Tanja opnieuw voor rechter

© Thinkstock
De man die in 2012 opdracht zou hebben gegeven voor de moordaanslag, waarbij de Venlose Tanja Gurskaja omkwam, moet opnieuw voor de rechtbank verschijnen.
Dat bepaalde het gerechtshof in Den Bosch dinsdag in hoger beroep.

Niet mee eens

Verdachte John B. (53) ging eerst vrijuit omdat het Openbaar Ministerie haar boekje te buiten was gegaan, zo oordeelde de rechtbank in Roermond vorig jaar. Het hof is het daar echter niet mee eens.
De officier van justitie liet in het geheim urenlang een cruciale getuige horen, zonder dat de verdediging erbij was, terwijl dat wel was afgesproken.

Nog een keer

Daardoor heeft John B. geen eerlijk proces gekregen, zo vond de rechtbank. Het gerechtshof stelt echter dat de officier van justitie 'is gevaren op de koers die door de rechter-commissaris was uitgezet'. Daarom moet de zaak nu nogmaals worden behandeld. Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog niet helder.

Man uit Letland

Gurskaja werd in 2012 doodgeschoten voor haar huis in Venlo. Zij zou niet het eigenlijke doelwit zijn geweest, maar haar man vanwege een conflict in het drugsmilieu. Een Let zou de moord hebben uitgevoerd. Hij werd in Letland aangehouden en zit samen met een medeverdachte vast. Zijn proces loopt nog.
John B. werd eerder veroordeeld voor hennepteelt en zat 6,5 maand vast voor de moord op Tanja Gurskaja.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!