1Lunch: Blusklus brengt Duitsland en Nederland samen op A77

© Brandweer Gennep (Facebook)
* Internationale blusploeg kan auto niet redden* Goed weer zorgt voor drukte op Oktoberfeest Sittard. * YouTube-fenomeen opent Lego-festijn
Geen lange afstand Ironman
Volgend jaar vindt er in Maastricht geen lange Ironman-triatlon plaats. De organisatie was teleurgesteld in het aantal deelnemers, dat bleef steken op ruim 1500 atleten. In plaats van de lange afstand komt er mogelijk een verkorte versie, de zogenoemde Olympische afstand. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geusens
Beloning om te stoppen met roken
Een financiële beloning van de baas is een belangrijke stimulans voor werknemers om het stoppen met roken vol te houden. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht (UM) blijkt dat een cadeau van in totaal 350 euro meer werknemers aanzet om het roken op te geven. Lees hier meer.
Goed weer zorgt voor druk Oktoberfeest
De voorbije editie van het Oktoberfeest in Sittard gaat de boeken in als de drukste ooit. Volgens de organisatie van het najaarsfeest is de drukte vooral te danken aan het goede weer. Ook werd er meer gedronken. De biervoorraad was dan ook maar net voldoende. Lees hier meer.
© Erwin Minkenberg
Dylan Haegens opent Lego-beurs
Wat hebben Dylan Haegens en Legoblokjes met elkaar gemeen? Jonge fans... Dat bleek vanochtend in Utrecht waar de razend populaire YouTube-ster uit Venray LEGO World 2018 opende. Daar deed Dylan wat onthullingen, zoals dat hij zelf ook nog graag met de Deense bouwblokjes speelt én dat hij werkt aan een nieuw geheim project met 'een bekend persoon'. Maar wie dat is, mag hij nog niet vertellen. Lees hier meer.
Samen blussen
De brandweer uit Gennep en de Feuerwehr uit Goch hebben vanmorgen met vereende krachten een auto geblust. Op het douane-emplacement van de A77 was die in brand gevlogen, waardoor zowel de Duitse als de Nederlandse hulpdiensten aan de slag gingen. Toch konden het Nederlandse bluswater en het Duitse schuim niet voorkomen dat het voertuig uitbrandde. Lees hier meer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!