Nieuws

1Lunch: Limburger goed voor recordvangst drugs

© iStock
* Organisatie Solar ontvangt vijf boetes van 2500 euro per stuk* Drenkeling in kanaal Weert gevonden* Vermeende verkrachter wijst naar slachtoffertje (11)
Organisatie Solar ontvangt vijf boetes
Al jarenlang liggen de buurtbewoners met de gemeente Roermond en de organisatie van het festival Solar in de clinch. Begin van deze maand was het festival er weer. Daar hebben ze een aantal boetes aan overgehouden. Drie boetes zijn volgens de gemeente toe te schrijven aan overtredingen op het festivalterrein en twee aan het campingterrein. Het gaat om boetes van 2.500 euro per stuk. Volgens buurtbewoners heeft het festival de geluidsnormen echter veel vaker overschreden. Lees hier meer.
© Marita Kriekels (L1)

Drenkeling in kanaal Weert gevonden

De hulpdiensten hebben dinsdagavond na een grote zoekactie in de Zuid-Willemsvaart bij Weert het levenloze lichaam van een drenkeling gevonden. Het gaat om een 49-jarige man uit Weert. Een omstander zag de man dinsdagavond rond 23:40 uur in het water springen. Hij zwom enkele meters en verdween toen onder water. De omstander alarmeerde de hulpdiensten. Lees hier meer.
© Nederweert24

‘Hoensbroekenaar spil in enorme internationale drugszaak’

Niet te geloven dit. De 45-jarige Mimoun K. uit Hoensbroek zou de spil zijn in een enorme internationale drugszaak, zo blijkt uit onderzoek van 1Limburg. Hij zou verantwoordelijk zijn voor een partij cocaïne ter waarde van ruim 600 miljoen euro. Een undercoveroperatie bracht de handel in 2016 aan het licht, waarop de Nederlandse Marokkaan en zijn vermeende handlangers zijn opgepakt. Lees hier meer.
Verdachte van verkrachten 11-jarig meisje zwijgt niet langer
Heftig nieuws. De 61-jarige Arnold M. uit Brunssum die verdacht wordt van het verkrachten van een 11-jarig meisje, heeft na maanden zwijgen toch een verklaring afgelegd. Hij schuift daarin de schuld naar het slachtoffertje. Dat zegt officier van justitie Annemarie Kemp volgens De Limburger. Kemp wil verder weinig kwijt over de inhoud van de verklaring. Lees hier meer.
Nieuw bord waarschuwt voor risico's hond in snikhete auto
Baasjes opgelet: de Dierenbescherming gaat hondenbezitters met een nieuw waarschuwingsbord op het hart drukken hun viervoeter niet in de auto achter te laten. De organisatie wil voor volgende zomer zo'n honderd borden door heel Nederland neerzetten, vertelt een woordvoerster. Op het nieuwe waarschuwingsbord staat "Op slot, hond eruit" geschreven. Het bord heeft dezelfde vormgeving als het bekende bord met "Op slot, buit eruit", dat op tal van parkeerplaatsen waarschuwt voor inbrekers. Lees hier meer.
© Bron: Dierenbescherming

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!