Straus en Van den Akker trekken VVD-kar Statenverkiezingen

© Jean van Hoof (L1)
Karin Straus is unaniem gekozen als lijsttrekker van de VVD voor de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar.
Dat gebeurde per acclamatie tijdens een ledenvergadering van de Limburgse VVD-leden in Horn.

Duo

Gedeputeerde Joost van den Akker kreeg, ook unaniem, de tweede plaats toebedeeld. Straus en Van den Akker gaan als duo de campagne in. Na de verkiezingen is Van den Akker de eerste kandidaat-gedeputeerde voor de VVD.

Kamerlid

Karin Straus zat 6,5 jaar voor de VVD in de Tweede Kamer, van oktober 2010 tot aan de verkiezingen van maart 2017. Zij stelde zich toen niet meer herkiesbaar. Straus was ook in totaal bijna zes jaar gemeenteraadslid in Roermond.

Gedeputeerde

Joost van den Akker is sinds eind april gedeputeerde voor Economie. Hij volgde Twan Beurskens op die gemeentesecretaris van Venlo is geworden. Daarvoor was Van den Akker vanaf 2011 statenlid en later vanaf 2015 fractievoorzitter.

Voor iedereen

In een korte toespraak benadrukte Karin Straus dat de VVD een 'partij voor iedereen' wil zijn. Zij vertelde ook dat zij zich vanaf de jaren '70 op zeer jonge leeftijd al politiek geëngageerd voelde. "Wat wil je betekenen voor de samenleving. Dat is steeds mijn drijfveer geweest", aldus Straus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!