Venlo en Venray gaan nog meer samenwerken

© iStock
De colleges van Venlo en Venray zien na een eerste verkenning goede mogelijkheden om beide gemeenten nog intensiever met elkaar te laten samenwerken.
De colleges van Venlo en Venray zien na een eerste verkenning goede mogelijkheden om beide gemeenten nog intensiever met elkaar te laten samenwerken. Dat schrijft het Venlose college van burgemeester en wethouders in een brief naar de Venlose gemeenteraad.

Vijftien thema's

Venlo en Venray hebben samen vijftien thema’s vastgesteld waarmee ze de komende maanden aan de slag gaan. Nog dit najaar moet in kaart zijn gebracht op welke onderwerpen daadwerkelijk een verregaande samenwerking tot stand wordt gebracht en hoe die samenwerking er uitziet. Gedacht wordt onder andere aan het aquisitiebeleid (aantrekken van bedrijven), cradle to cradle, cultuur, toerisme, financieel beleid, veiligheid, regionale tarieven en een gezamenlijke inzet van medewerkers.

Samenwerking

De Venlose burgemeester Antoin Scholten maakte begin dit jaar in zijn nieuwjaarstoespraak bekend dat de samenwerking met Venray dit jaar verder wordt uitgebouwd. Eerder zocht Venlo al de samenwerking met Roermond en Weert wat leidde tot een samenwerking op ICT-gebied.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!