Opnieuw celstraf geëist tegen CDA-raadslid Penders

© CDA
Het Openbaar Ministerie heeft maandag in hoger beroep opnieuw 20 maanden celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, geëist tegen CDA-raadslid Julien Penders uit Echt-Susteren.
Penders uit Dieteren wordt ervan verdacht op kerstavond 2011 in een Maastrichts café iemand zó hard geslagen te hebben dat het slachtoffer er een schedelbasisfractuur aan overhield.

De zaak werd al eerder behandeld door het gerechtshof in Den Bosch, maar het kwam toen niet tot een uitspraak. De advocaat van Penders wilde namelijk eerst nog getuigen horen.

120 uur werkstraf
De rechtbank in Maastricht veroordeelde het CDA-raadslid eerder tot een werkstraf van 120 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Penders zelf heeft de mishandeling altijd ontkend. Het gerechtshof in Den Bosch doet op 6 juli uitspraak in de zaak.

Eventuele gevolgen
Het CDA in Echt-Susteren wil niet reageren op de strafeis. "We wachten af tot de uitspraak definitief is. We hebben natuurlijk al nagedacht over eventuele gevolgen, maar daar kan ik u op dit moment nog niets over zeggen", laat voorzitter Marc Rooijen weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!