L1mburg Centraal: invalkrachten onderwijs moeilijk te vinden

© iStock
Maandagavond in L1mburg Centraal: invalkrachten in het onderwijs steeds moeilijker te vinden.
Bekijk de hele uitzending hier.

Invalkrachten in onderwijs steeds moeilijker te vinden
Door het lerarentekort hebben veel flexibele krachten een vast contract gekregen. En dus raken de pools voor invalkrachten leger en leger. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. In Limburg speelt dit probleem ook. Een voorbeeld is Linda Hendriks uit Blerick. Ze werkt 2 dagen vast en 2 dagen als invalkracht. Maar omdat ze als invalkracht een langdurige zieke vervangt is ze dus ook minder flexibel om ad hoc ingezet te kunnen worden.

Bekijk hier de hele reportage

Hoeveel tijd ben jij met je telefoon bezig?

De tijd dat we met onze telefoon bezig zijn, wordt alsmaar meer. Veel mensen kijken op hun smartphone of tablet ook films, series of naar sportwedstrijden. Vooral onder de jeugd is ook gamen heel populair, merkt deze verslavingsexpert. Sinds ongeveer een week worden veel mensen met een mobiele telefoon met de neus op de feiten gedrukt: want nu kun je zelf zien hoeveel tijd je per dag besteedt aan zinnige en onzinnige dingen op je telefoon. De nieuwste update van de iPhone laat namelijk je gemiddelde schermtijd per dag zien. En dat is behoorlijk confronterend voor sommige mensen...

Bekijk hier de hele reportage

Verkiezingen Belgisch-Limburg

Een opmerkelijke verschuiving in het provinciebestuur van Belgisch-Limburg. Gisteren waren daar de verkiezingen en diep in de nacht werd het nieuwe bestuur gevormd. Voor het eerst sinds 30 jaar zonder de Socialisten. En voor het eerst met de Vlaams-nationalistische NVA dat nu gaat regeren , samen met de grootste partij , de Christen Democratische CD&V EN de Liberale OpenVLD. Hoe opmerkelijk is de komst van NVA in het provinciebestuur?

Bekijk hier de hele reportage

Huttentocht voor leerlingen uit Gulpen

Ruim 60 examenleerlingen uit Gulpen leren samenwerken in de bergen in Oostenrijk. Ze hebben het overleefd en een docent en leerlinge worden in L1mburg Centraal aan de tand gevoeld over de waarde van die tocht.

Bekijk hier de hele reportage

Vaste waarde voor Oktoberfeest: Rimpelpop

De gemiddelde leeftijd ligt boven de 65 en het is een groot feest, Rimpelpop is inmiddels het traditionele maandagevent van het Oktoberfeest in Sittard.

Bekijk hier de hele reportage

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!