Instemmingsrecht studenten bij begroting universiteit

© Facebook, De Nieuwe Universiteit Maastricht
Studenten hebben met ingang van woensdag instemmingsrecht als het gaat om de begroting van hun hogeschool of universiteit.
De plannen waren al door de Tweede en Eerste Kamer aanvaard. Nu de wet woensdag is gepubliceerd in de Staatscourant, is het instemmingsrecht in werking getreden. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs kwam dit toevallig zo uit.

Nieuwe Universiteit Maastricht

Studenten demonstreren momenteel voor onder andere meer inspraak. In Maastricht werd voor dat doel deze week de actiegroep Nieuwe Universiteit Maastricht opgericht.

Geld

Het studentenprotest begon enkele weken geleden met de bezetting van het Bungehuis, een pand van de Universiteit van Amsterdam. Daarna drong een groep studenten het Maagdenhuis binnen, het hoofdgebouw van diezelfde universiteit. Volgens de bezetters speelt geld op veel universiteiten een te grote rol bij veel beslissingen van universiteitsbesturen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!