Limburgers lopen warm voor eerste provinciale burgertop

© Istock
De eerste provinciale burgertop loopt goed vol. Inmiddels hebben zich 537 Limburgers aangemeld die willen meepraten over het toekomstige provinciale beleid.
Dat is bijna 90 procent van het beoogde aantal deelnemers van 600.

Voetbalstadions

De provinciale burgertop wordt op 26 november gehouden in drie Limburgse voetbalstadions: het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC, het Fortuna Sittard Stadion en Stadion De Koel van VVV-Venlo. Per locatie is er plaats voor 200 personen.

Enquête

Via een enquête wordt Limburgers gevraagd welke onderwerpen ze besproken willen zien op de burgertop. Daarop zijn inmiddels al bijna 2300 reacties binnen gekomen. Doel van de top is om burgers directer bij het bestuur van de provincie te betrekken.

Trots

PvdA-Statenlid Aleida Berghorst heeft het initiatief genomen voor de burgertop. Zij zegt 'heel erg blij en enorm trots' te zijn op het aantal aanmeldingen en reacties tot nu toe.

'Andere burgers'

Het zijn ook zeker niet allemaal mensen die altijd wel hun weg weten te vinden naar de provinciale politiek, aldus Berghorst. Juist omdat de burgertop ook via de voetbalclubs onder de aandacht is gebracht, worden ook andere burgers bereikt, zo denkt zij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!