Onduidelijkheid over optreden Foo Fighters op Pinkpop

Dave Grohl, zanger van de Foo Fighters, wordt per brancard van het podium gehaald in Zweden. © ANP
Pinkpop is op zoek naar een eventuele vervanger voor de Foo Fighters. Het is nog onduidelijk of de rockband zondag het festival in Landgraaf af kan sluiten.
Zanger Dave Grohl brak vrijdagavond zijn been tijdens een optreden in Zweden. "Ik weet echt niet of hij het redt om naar Nederland te komen", zei Pinkpop-baas Jan Smeets in het NOS Radio 1 journaal.

Vervanging

Afgelopen nacht zochten medewerkers van Pinkpop koortsachtig naar een artiest die standby wil staan om de Foo Fighters te vervangen. "Maar dit zijn grote jongens, die vervang je niet zomaar", vertelde Smeets.

Gebroken been

Tijdens het tweede nummer in Göteborg ging Dave Grohl onderuit. Hij werd met een brancard van het podium gehaald. "I think I broke my leg", vertrouwde hij het publiek toe en beloofde om terug te komen. Nadat zijn been in het gips was gezet, keerde hij terug op het podium om zitten op een stoel zijn optreden af te maken.

Pinkpop

"I feel sorry for Pinkpop", zei Dave Grohl vrijdagavond op het podium in Zweden. Het is nog steeds niet duidelijk wat hij daar precies mee bedoelde. Al voegde hij er volgens 3voor12 wel aan toe: "I may not be able to walk or run, but I can still play guitar and scream."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!