Eigenaar café Horst trok alcoholcontroleur de gang op

Eigenaar Eric Janssen van café-zaal De Lange in Horst is door burgemeester Kees van Rooij op het matje geroepen omdat hij in mei een alcoholcontroleur de zaal heeft uitgezet.
In een gesprek met Van Rooij heeft Eric Janssen zijn excuses voor het incident aangeboden.

Niet hardhandig

Janssen spreekt tegen dat hij de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente "hardhandig de zaak heeft uitgezet", zoals SP-fractievoorzitter Anthony van Baal schrijft in vragen aan het gemeentebestuur.

Staartje

Volgens Janssen vroegen twee controleurs gasten om hun identiteitskaart zonder dat ze zich zelf legitimeerden. De cafébaas dacht dat de mannen zijn gasten lastigvielen.
Janssen trok één van de mannen aan zijn arm de gang op. Daar werd hem duidelijk dat het boa’s waren. Die vertrokken volgens Janssen met de mededeling dat het voorval een staartje zou krijgen.

Te impulsief

De eigenaar van café-zaal De Lange aan het Wilhelminaplein vindt achteraf dat hij te impulsief heeft gereageerd. "Ik ben heel alert op mijn gasten. Maar voortaan zal ik anders met zo’n situatie omgaan."
Dat heeft Janssen ook laten weten aan burgemeester Van Rooij.

Alcohol

Anthony Van Baal schrijft in zijn brief aan het gemeentebestuur dat het "een publiek geheim is dat jongeren onder de 18 voor alcohol naar De Lange in Horst gaan". De SP-politicus zegt dit te horen van jongeren tijdens zijn werk als politieagent in Venray.
Janssen zegt dat hij diverse maatregelen neemt om te voorkomen dat jongeren onder de 18 jaar in zijn zaak alcohol drinken.

Horst

De gemeente Horst aan de Maas wil niet op de kwestie reageren voordat de antwoorden op de brief van Van Baal naar de gemeenteraad zijn gestuurd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!