Oppositie Venlo: 'Zwembad langer openhouden'

© Google Streetview
De Venlose oppositie wil het Blerickse zwembad De Wisselslag langer openhouden en niet bezuinigen op sportsubsidies en amateurcultuur.
CDA, VVD, PVV en D66 presenteerden daarom een alternatieve begroting maandagmiddag.

Grote impact

De oppositiepartijen in de gemeente Venlo kunnen zich niet vinden in de voorgestelde bezuinigingen van het college. Volgens de vier partijen hebben deze een te grote impact op de sociale infrastructuur. De oppositie heeft in haar alternatieve plannen met name gekeken naar de gevolgen voor het verenigingsleven en de leefbaarheid in de stad.

Zwembad

De sluiting van zwembad De Wisselslag in Blerick heeft veel negatieve gevolgen voor verenigingen en recreanten. Omdat een nieuw bad niet meteen gerealiseerd kan worden, wil de oppositie het zwembad open houden totdat er duidelijkheid is over een mogelijk nieuw zwembad in de gemeente. In het voorjaar zou hierover een voorstel gedaan moeten worden aan de raad.
Armoedebeleid en hondenbelasting
De oppositie erkent wel dat er flink bezuinigd moet worden in de stad. Ze stelt daarom alternatieven voor. Zo wordt er de komende jaren jaarlijks zo'n 500.000 euro gekort op het budget voor armoedebestrijding als het aan de oppositie ligt. Dat onderwerp was in de vorige coalitie met CDA en VVD nog een van de speerpunten in het beleid.

13 miljoen euro
Ook wil de oppositie extra bezuinigen op het sociale domein waar onlangs al 13 miljoen euro op bezuinigd is. Daarnaast zou extra geld weggehaald kunnen worden bij de eigen organisatie en Museum van Bommel van Dam. De eerder overeengekomen verlaging van de hondenbelasting willen de partijen uitstellen. Dat levert de komende periode in totaal een half miljoen euro op.
Op 9 november wordt de Venlose begroting vastgesteld in de gemeenteraad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!