Philips Pensioenfonds legt miljoenenbeslag bij Muermans

Het Philips Pensioenfonds claimt 6,4 miljoen euro van de Roermondse vastgoedmagnaat Harry Muermans. Dat meldt het Financieele Dagblad.
Volgens de krant zou Muermans het pensioenfonds voor dat bedrag bestolen hebben tijdens de Klimop-affaire, de grootste vastgoedfraudezaak ooit in Nederland.

Beslag

Anderhalve maand geleden legde Philips beslag op drie privéwoningen van Muermans om de claim veilig te stellen. Het beslag rust op een woning in Thorn en om twee appartementen in Noordwijk aan Zee.
Het gaat om een zogenoemd 'conservatoir beslag'. Dat betekent dat er beslag wordt gelegd op bepaalde goederen nog voordat er een vonnis uitgesproken is.

Voor de rechter

"We zijn inderdaad een civiele procedure gestart tegen de heer Muermans. Maar omdat de zaak nu onder de rechter is, kunnen we verder helemaal niets zeggen", bevestigt een woordvoerder van Philips aan het Financieele Dagblad.

'Op drijfzand gebaseerd'

Hans Peek, de advcoaat van Muermans, noemt het beslag in het Financieele Dagblad 'onrechtmatig'. Volgens hem is de miljoenenclaim op 'drijfzand gebaseerd'.

Omvang

Door de claim van Philips wordt duidelijk dat de omvang van de verdenkingen tegen de Roermondse vastgoedmagnaat veel groter is dan tot nu toe werd gedacht. Aanvankelijk legde het Openbaar Ministerie (OM) beslag op ruim één miljoen euro aan pensioengeld van Muermans.

De dans ontsprongen

De afgelopen zeven jaar kon Muermans vervolging steeds ontlopen, terwijl hij wel als belangrijke verdachte voorkwam in het dossier. In de vastgoedfraude zou een kwart miljard euro zijn gestolen van Bouwfonds en het Philips Pensioenfonds.
Muermans werd in de jaren negentig multimiljonair door de handel in vastgoed.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!