'Bandidos-baas in de val gelokt'

© Archief L1
Harrie Ramakers, president van de Limburgse afdeling van Bandidos, is vorige week onder valse voorwendselen naar het politiebureau in Heerlen vervoerd voor verhoor. Dat zegt zijn advocaat Phil Boonen.
Volgens de raadsman kreeg zijn cliënt afgelopen woensdag in Penitentiaire Inrichting De Schie in Rotterdam te horen dat hij met spoed naar het ziekenhuis moest. Ramakers, die in de veronderstelling leefde dat er iets gebeurd was met zijn ex-vrouw, zoon of dochter, liet zich vervolgens vrijwillig - geblinddoekt en geboeid - vervoeren door de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Wist van niets
De rit eindigde echter niet, zoals Ramakers dacht, bij een ziekenhuis, maar bij het politiebureau in Heerlen. Daar werd hij meegenomen voor verhoor. De Bandidos-leider beriep zich op zijn zwijgrecht. "Harrie wist van niets", aldus Boonen, die benadrukt dat zijn cliënt anders niet zou zijn meegegaan.

'Leugen'
Volgens Boonen is Ramakers woedend over de gang van zaken. "Hij heeft de nacht van woensdag op donderdag in een politiecel moeten doorbrengen. Vier kale muren en een matras." Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt dat "noch de politie, noch justitie, noch de vervoersdienst" tegen Ramakers heeft gezegd dat hij naar een ziekenhuis moest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!