Bijna duizend handtekeningen voor dancefeest Brunssum

© iStock
De Brunssumse burgemeester Luc Winants kreeg dinsdagavond 963 handtekeningen voor het doorgaan van het dancefestival Thuishaven.
Shirley Loth van platenlabel Zwartkrijt Records nam het initiatief voor een petitie om het festival te laten doorgaan. Winants blijft bij de weigering van de vergunning, omdat de veiligheid van de naar schatting vier- tot vijfduizend bezoekers niet gegarandeerd is.

'Eerder beginnen'
Politie, brandweer en ambtenaren adviseerden daarom negatief. Winants hoopt dat het festival volgend jaar wel kan doorgaan en dan eerder wordt begonnen met de voorbereidingen. Die voorbereiding startte volgens hem nu te laat.

Open gesprek
Loth kreeg bij uitzondering voor de gemeenteraadsvergadering de kans haar verhaal te doen. Ze wees er op at Brunssum met de weigering van de vergunning een cultuurevenement laat lopen dat belangrijk is voor toerisme en economie. Ze vroeg Winants alsnog in open gesprek te gaan met de Amsterdamse organisatie van Thuishaven. Die wilde vanaf 24 juli een driedaags festival met enkele duizenden bezoekers en tientallen dj's houden in het Schutterspark. De Amsterdamse organisatie gelastte het evenement af omdat de gemeente geen vergunning geeft. ?

Lees ook: Dancefeest Thuishaven in Brunssum afgelast

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!