Cabinepersoneel Ryanair op Eindhoven Airport staakt opnieuw

© ANP
Het is opletten geblazen voor mensen die dinsdag vanaf Eindhoven met Ryanair vliegen. Het Nederlandse cabinepersoneel legt voor 24 uur het werk neer.
Door de staking zullen niet alle vluchten uitvallen, zo is de verwachting. Dit omdat een deel van de vluchten door buitenlands personeel wordt uitgevoerd.

Sluiting basis

Eindhoven Airport is een belangrijke luchthaven voor veel Limburgse reizigers. Eerder deze maand kondigde Ryanair aan zijn basis in Eindhoven te sluiten. De werknemers van de Ierse budgetvlieger verzetten zich hiertegen. Volgens vakbond FNV betekent dat direct ontslag voor personeel dat nog in hun proeftijd zat. Daarnaast dreigt ontslag voor medewerkers die zijn overgeplaatst naar een andere basis, maar wegens persoonlijke omstandigheden niet kunnen verhuizen uit Eindhoven.

Kort geding

Vorige week werd al bekend dat FNV een kort geding aanspant tegen Ryanair. De vakbond eist dat de luchtvaartmaatschappij duidelijk maakt waarom de sluiting van de Eindhovense basis noodzakelijk is. Het vertrek uit Eindhoven wekt verbazing, omdat Ryanair in het verleden juist aangaf in Nederland te willen groeien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!