Senioren-stoeprandkampioen: 'Nooit gedacht te winnen'

Het NK Stoepranden in Rotterdam © Presstigieux
Thea Hendriks uit Reuver, de Nederlands kampioen Stroepranden in de categorie 75+, had niet verwacht dat ze kampioen van Nederland zou worden.
De 75-plusser was zondag in Rotterdam het beste in het balspel stoepranden.

Mannen

Ze versloeg zo'n duizend andere deelnemers. Op de vraag of ze het moeilijk vond, reageert ze vol zelfvertrouwen:"Nee het was niet zo moeilijk. We hadden veel geoefend." Opvallend was dat de meeste van haar tegenstanders mannen waren, maar dat maakte voor Hendriks niet uit. Zij was hun allemaal te sterk.

Gescout

Coach Eline Linssen heeft Hendriks gescout en haar aangemoedigd om mee te doen met het kampioenschap. Toch had ook zij niet verwacht dat ze titel zou pakken. "Ze was eigenlijk heel goed en een dagje Rotterdam zag ze wel zitten, maar ik ging er absoluut niet vanuit dat ze als winnaar mee terug zou komen."

Titel verdedigen

Bij stoepranden, ook wel bekend als randje tik of kaaibaaien, is het de bedoeling om met een bal de stoeprand aan de overkant te raken. Volgend jaar wil de 80-jarige weer het beste zijn in dit balspel. Ze is al hard aan het trainen om haar titel verdedigen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!