1Lunch: En weer wordt het zinderend heet

© iStock
* Tropisch warm* 'Louche advocaat' mag* Slotjesbrug nummero 3

Oppenheimer wint

Hiddema vond 'louche advocaat' niet kunnen, maar volgens de rechtbank mag Ruben Oppenheimer het wel degelijk zeggen. In eerste instantie besliste de rechtbank nog dat het niet mocht, in hoger beroep werd Oppenheimer vandaag toch nog in het gelijk gesteld.
Alweer een slotjesbrug
De Pont des Arts in Parijs werd er wereldberoemd mee, maar ook Limburg heeft inmiddels aardig wat bruggen waarop liefdesslotjes hangen. Eerst was daar Venlo dat aangaf de slotjes uit Parijs over te willen nemen, vervolgens hingen er liefdessloten op een Valkenburgse brug en nu is het de beurt aan Roermond.
© Stefan Koopmans

Tropisch warm

De vorige hittegolf ligt nog maar net achter ons of er komen alweer nieuwe tropische dagen aan. Mogelijk is het donderdag al zover, maar anders vrijdag wel. 33 graden worden er dan voorspeld in Limburg. En het blijft warm. Begin volgende week lijkt de kans op 30 graden en hoger ook weer groot.

Zedenzaak gaat door

Vandaag was daar voor het eerst een man die gedwongen zijn verhaal moest doen. Een 'lulverhaal' noemde het OM dat. De eis was ook duidelijk. 1 jaar onvoorwaardelijk. Een overzicht van alle verdachten tot nu toe vind je hier.

Watergevecht

Het grootste watergevecht van Parkstad. Dat is de bedoeling van de splashmob in Heerlen. Gewapend met onder meer watermitrailleurs gaan deelnemers elkaar te lijf. Met al meer dan achthonderd aanmeldingen, een dj die voor opzwepende muziek zorgt en een voorspelde temperatuur van 30 graden zal het niet saai worden.

Na de lunch

De Tour de France bereikt vandaag de Franse bergen. En dus is daar het moment voor Wout Poels om te schitteren. Als knecht van tourfavoriet Froome mag Poels zijn goede vorm gaan tonen. Kijk er dus niet gek van op als we Poels vanaf een uur of 16:00 prominent in beeld zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!