Leegloop bij justitie: zeven officieren vertrekken

© iStock
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een stevig beroep moeten doen op het kaartenbakje van de afdeling personeelszaken. Zeker zeven officieren van justitie keren niet terug in de Limburgse rechtbanken.
Begin deze maand begon Bas Janssen, tot voor kort officier zware criminaliteit, aan zijn nieuwe baan als advocaat. Zeker zes van zijn voormalige collega's vertrekken ook óf krijgen een andere functie.Ervaren krachten

Onder de vertrekkers zijn ervaren mensen als Leonard Geuns, Wil Peute en Martin Scharenborg, die elders in het land voor justitie gaan werken. Officier Wim Smits gaat met pensioen. Ook Sandra Kierkels zou haar post van officier van justitie in Limburg verlaten.


Achter de schermen

Naast de zes genoemde officieren die de Limburgse afdeling verlaten, krijgt een zevende belangrijke pion een andere rol binnen de Limburgse tak. Annemarie Kemp, een bekend gezicht in grote zedenzaken, verdwijnt van het toneel. Zij wordt informatie-officier, wat een functie achter de schermen is.


Gewaardeerde officieren

Een woordvoerster van justitie bevestigt dat er 'gewaardeerde en ervaren officieren' vertrekken. "Maar we gaan niet in op namen. Het klopt dat er veel mensen wisselen van functie of naar andere parketten gaan, maar we hebben een goede aanwas van jonge, veelbelovende assistent-officieren en officieren in opleiding." Ze benadrukt dat de ontwikkelingen geen invloed hebben op lopende strafzaken.


Joan Holthuis verruilt na jaren juist haar baan als rechter voor die van officier van justitie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!