Nieuws

Oppositie weigert aanwezigheid bij uitslag referendum

© Tim Voncken (1Limburg)
De volledige oppositie in Landgraaf weigert naar de uitslag van het raadplegend referendum over de fusie met Heerlen te komen.
De partijen hebben afgelopen periode forse kritiek geuit op het handelen van het gemeentebestuur. Dat drong in campagnes aan om tegen de herindeling te stemmen.

Misleidend

"Het gemeentebestuur heeft in aanloop naar dit referendum herhaaldelijk onbehoorlijk, tendentieus en misleidend gehandeld", zegt fractievoorzitter Robin Reichrath van de PvdA. "Wij wensen op geen enkele manier de indruk te wekken dat we de gang van zaken rondom dit referendum acceptabel vinden."

De oppositie in Landgraaf bestaat uit PvdA, GroenLinks, VVD, SP en fractie Haarbosch. Deze partijen zijn voor een fusie met Heerlen.

Tik op de vingers

Het gemeentebestuur van Landgraaf kreeg onlangs een tik op de vingers voor partijdigheid rondom het referendum. Een onafhankelijke commissie stelde drie klagers in het gelijk. Ze vonden dat er sprake was van eenzijdige en onjuiste informatie. De gemeente kreeg ook een waarschuwing voor een 'tendentieuze' advertentie in een lokale krant.
Rond 22:00 uur wordt in het gemeentehuis van Landgraaf de uitslag van het raadplegend referendum gepresenteerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!