Protestactie woonwagenbewoners ten einde ondanks onvrede

© L1
Woonwagenbewoners in Beek hebben woensdagmiddag hun protestactie bij Sporthal De Haemen beëindigd.
Hoewel ze niet tevreden zijn over de schriftelijke toezeggingen van de gemeente Beek, wilden ze het conflict niet laten escaleren.

Ontbreken acute oplossing

Meerdere woonwagenbewoners bezetten sinds vrijdag een parkeerplaats bij de sporthal in Beek. Dinsdagavond leek er een overeenkomst te zijn tussen de gemeente en de bewoners over een tekort aan staanplaatsen in Spaubeek. Toen een ambtenaar woensdagmiddag om 15:00 uur een brief afleverde bij de parkeerplaats van sporthal De Haemen, misten de woonwagenbewoners een acute oplossing voor hun eigen situatie.

Geen voorrang

De gemeente zegde wel toe om naar een oplossing te zoeken, maar wilde op korte termijn geen toezeggingen doen aan de protesterende families. "Als je protesteert, betekent dat niet dat je voorrang krijgt", kregen de ontevreden woonwagenbewoners te horen.

Wachtlijst

In de regio Beek, Sittard-Geleen en Echt-Susteren is er op dit moment een wachtlijst met aanvragen voor een kleine 70 staanplaatsen. Na een rechterlijke uitspraak van afgelopen jaar, voelen gemeenten zich genoodzaakt om die aanvragen te faciliteren. In samenspraak met de andere gemeenten wordt gezocht naar een oplossing, waarbij veel van de aanvragers familieleden zijn van elkaar.
Op 12 november krijgen de betrokken families in Beek schriftelijk bericht over hoe het met hun situatie verder gaat. Die toezegging was voldoende om de protestactie te beëindigen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!