Onderzoek Van Gogh Venray na klacht over misstanden

Geestelijke gezondheidszorginstelling Vincent van Gogh in Venray laat extern onderzoek doen naar de gang van zaken op een verpleegafdeling voor dementerenden.
Dat melden de Limburgse kranten donderdag.

Misstanden

Aanleiding zijn een klacht en meldingen van familieleden van cliënten over medische misstanden en het wangedrag van een arts op afdeling Ouderen 2. Daar worden ouderen met dementie in combinatie met zware gedragsproblemen behandeld.
De geriater in kwestie zou volgens de meldingen en klacht tegen afspraken in en zonder overleg vroegtijdig medicatie van cliënten hebben aangepast of stopgezet. Die acties zouden tot gevolg hebben gehad dat de gezondheid van de cliënten in korte tijd hard achteruitging en zij onnodig pijn leden. De betrokken geriater is niet beschikbaar voor een reactie.

Breed onderzoek

Bestuursvoorzitter Jolande Tijhuis van Vincent van Gogh zegt de verhalen zeer serieus te nemen en daarom een extern bureau te hebben ingeschakeld om een breed onderzoek te laten doen naar de afdeling. Deze maand is dat afgerond.

Tijhuis: "Elke klacht is er één te veel. Wij doen dagelijks ons uiterste best voor alle patiënten en hun familie en dan is het heel vervelend als we daar in sommige gevallen onvoldoende in lijken te slagen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!