Ouders Montessori Venlo zoeken nieuwe school

© iStock
Ouders van leerlingen die nu nog op de Venlose Montessorischool zitten, praten met scholengemeenschap Fortior over de mogelijkheden voor een nieuwe Montessorischool.
Dat bevestigt Fortior tegenover Dagblad de Limburger.

Over het aantal ouders worden geen mededelingen gedaan. "Het zijn er genoeg om dit serieus te nemen, voor ons telt echter alleen een handtekening op een inschrijfformulier. Het omslagpunt ligt op vijftig inschrijvingen", zegt een woordvoerder van Fortior."

Passend
"Daarbij is het voor ons van belang dat we een passend alternatief kunnen bieden en dat betekent gekwalificeerd personeel en het benodigde materiaal voor dit onderwijstype. Met de gemeente Venlo praten we over mogelijke huisvesting."

Lees ook: Onderzoek naar situatie op Venlose Montessorischool

Onrustig

Sinds maart is het onrustig op de Venlose Montessorischool nadat schooldirectrice Liny Demandt door schoolbestuur Mozon op non-actief werd gezet. De oorzaak daarvoor lag in een conflict met het Mozon-bestuur en niet in het functioneren als directrice.

Op de bres

Ouders springen op de bres voor Demandt en in mei zegde de medezeggenschapsraad van de school het vertrouwen in het Mozon-bestuur op. De Onderwijsinspectie heeft inmiddels een onderzoek naar de situatie op de Venlose school ingesteld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!