Sif stuurt personeel naar huis door lage productie

© Sif Group
De productie van funderingbouwer Sif is het laatste half jaar bijna tot stilstand gekomen. Daarom heeft het Roermondse bedrijf 295 tijdelijke medewerkers naar huis gestuurd.
Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van het bedrijf.

Plannen uitgesteld
Sif had al eerder een waarschuwing afgegeven. Het bedrijf maakt ijzeren funderingen voor windmolens in zee. De ontwikkeling van nieuwe windmolenparken lag het laatste jaar zo goed als stil. Veel plannen werden uitgesteld en volgens financieel topman Leon Verweij is Sif daar hard door getroffen. "In de laatste weken van het tweede kwartaal was de productie vrijwel nul."

Weggestuurd
Daarom heeft het bedrijf tijdelijke krachten weggestuurd. Begin 2018 werkten er nog 615 mensen in de vestigingen in Roermond en Rotterdam. Dat is teruggebracht naar 320. De bijdrage, dat is de de omzet minus onder andere de kosten voor grondstoffen, kwam in de eerste zes maanden uit op 45,6 miljoen. Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog 74,4 miljoen. Het bedrijfsresultaat ging 58 procent omlaag. Van bijna 34 naar 14 miljoen.

Audio: Leon Verweij van Sif over ontslaan medewerkers (24 aug 2018)
De dip in de productie heeft gevolgen voor heel 2018. Het bedrijf verwacht dit jaar 150 miljoen kilo staal te verwerken. Dat is maar de helft van de totale productiecapaciteit.

Vooruitzichten
Toch ziet Verweij licht aan het einde van de tunnel. "Het orderboek voor 2019 is al gevuld met 200 kiloton. En voor 2019 met 90 kiloton." De financiële topman verwacht dat de bouw van windmolenparken de komende jaren weer zal toenemen in Europa. Maar ook in Amerika en het Midden Oosten ziet het bedrijf kansen. "De afgelopen maanden hebben we gebruikt voor onderhoud in de fabrieken. We zijn nu klaar voor de toekomst."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!