CDA buigt zich over veroordeeld raadslid Julien Penders

De landelijke integriteitscommissie van het CDA gaat onderzoek doen naar raadslid Julien Penders uit Echt-Susteren.
De 26-jarige Penders werd maandag in hoger beroep veroordeeld voor mishandeling.

Schedelbreuk

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Penders mishandelde op kerstavond 2011 een cafébezoeker zo ernstig dat die een schedelbreuk opliep.

'Incident'

De veroordeling heeft geen gevolgen voor CDA'er Penders. Hij mag van de lokale afdeling van de partij zijn zetel in de gemeenteraad behouden. Volgens het CDA Echt-Susteren gaat het om een incident en hebben de inwoners van de gemeente nog steeds vertrouwen in Penders.

Integriteitscommissie

Toch opent de integriteitscommissie van de partij een onderzoek. "We gaan praten met de de heer Penders en de lokale afdeling. De kous is hiermee dus nog niet af", laat een woordvoerder van de partij weten. "Na de gesprekken neemt de commissie een bindend besluit over de positie van de heer Penders."

Zorgvuldig

Het CDA verwacht dat het onderzoek tegen het eind van de zomer klaar is. "We hebben nooit eerder een zaak als deze gehad. We willen er zorgvuldig mee omgaan", aldus de woordvoerder van het CDA. Penders heeft altijd ontkend dat hij het slachtoffer geslagen heeft, maar het gerechtshof vindt dat op basis van getuigenverklaringen en herkenning van het slachtoffer ongeloofwaardig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!