Hardleerse automobilist stapt direct achter stuur na rijverbod

Een dronken bestuurder, die 3,5 keer zoveel had gedronken dan toegestaan, is in de nacht van zaterdag op zondag,  na zijn bezoek aan het politiebureau meteen weer in zijn auto gestapt.
De man werd aangehouden op de A67 nadat hij slingerend was gespot. Dat meldt de politie Peel en Maas op Facebook.
Blaastest
Toen de man staande werd gehouden door de politie op de snelweg, had hij erg veel moeite met de blaastest. Hij werd daarop meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij 3,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

Roes uitslapen
"Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na afhandeling van de procedure werd de verdachte heel duidelijk gemaakt dat hij geen auto meer mocht besturen omdat hij anders een misdrijf beging. Hij kon in de auto zijn roes uitslapen en iemand bellen om hem op te halen", zo laat de politie op Facebook weten.

Direct achter voertuig aan

Alleen hield de man zich daar niet aan. "Op enig moment zagen wij de verdachte met de auto wegrijden waarop wij direct achter het voertuig aan zijn gereden en de bestuurder aan konden houden voor het rijden onder invloed van alcohol. Maar ook het rijden zonder rijbewijs, want deze was ingevorderd", aldus de politie.

De rechter

Zijn auto is in beslag genomen. Hij mag zich over enkele maanden verantwoorden voor de rechter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!