Wegen dichtgeslibd na ongeval met vrachtwagen op A2

© Via 1Limburg
Het ongeluk met een vrachtwagen op de A2 zorgt voor een bijzonder moeizame avondspits.
Omdat op de snelweg ter hoogte van Roosteren het verschil zowel naar het noorden als het zuiden helemaal vast staat, proberen automobilisten via sluiproutes de files te ontlopen. Maar dat sluipverkeer zorgt ervoor dat ook andere wegen helemaal verstopt zijn geraakt.

Rijstroken dicht
Grote boosdoener is de gekantelde vrachtwagen op de A2 bij Roosteren. Door nog onbekende oorzaak kwam de trekker met oplegger rond 15:30 op zijn kant te liggen, waardoor twee rijstroken in noordelijke richting geblokkeerd raakten. De file bereikte een lengte van zo'n 10 kilometer, tot aan vliegveld Beek. Automobilisten lopen hierdoor bijna anderhalf uur vertraging op.

Trucker en hondje bevrijd uit gekantelde vrachtwagen

Kijkersfile

De vrachtwagen kan nog niet geborgen worden, omdat dan de hele A2 richting noorden dicht moet. Ook in zuidelijke richting staat het verkeer door een kijkersfile vast, zowel op de A2 als op de A73.
Binnenwegen
Automobilisten die vanuit Maastricht dachten de file te ontwijken door via de A79 en A76 richting noorden te rijden, kwamen onderweg naar knooppunt Kerensheide ook muurvast te staan. En ook de binnenwegen raakten verstopt. Daarbij ging het niet alleen om provinciale wegen zoals de N294 bij Sittard en de N276 bij Echt, maar ook de kleine binnenwegen in bijvoorbeeld Catsop en Stein.

Kijk voor de actuele situatie op de weg op 1limburg.nl/verkeer

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!