Buurtbewoners maken zich zorgen over Solar

© Maartje van Berkel
Bewoners en bedrijven in De Weerd zien met zorg de vijfde editie van het Solarfestival tegemoet.
Van afspraken met de gemeente dat ze dit jaar bijtijds bij de vergunningverlening betrokken zouden worden, is nog weinig terechtgekomen.

Informatie

In een brief aan het college klaagt advocaat Thomas Rijs namens buurtbewoners Istvan van Tuijl en Geert Heinen over de slechte informatieverstrekking. De buurtbewoners hebben bovendien het idee dat de gemeente 'niet proactief handelt en zorgt voor zo min mogelijk hinder voor de buurt'.

Fietspad

Zo wordt er dit jaar geen alternatief fietspad aangelegd. Hierdoor zullen fietsers zich tussen auto's en het vrachtverkeer door moeten wurmen, omdat de normale fietsroute door Solar geblokkeerd wordt.

Afsluiting

De buurtbewoners maken zich ook zorgen over het gerucht dat er selectiever gekeken gaat worden wie door de afgesloten afslag naar De Weerd mag.
Omdat er vorig jaar gevaarlijke filevorming op de N280 ontstond, zouden er dit jaar minder doorrijkaarten worden verstrekt aan bewoners en bedrijven. Dat betekent dat visite en klanten om moeten rijden.

Onacceptabel

Perry Houkes van Oolderhuuske heeft de gemeente al laten weten dat de doorrijkaarten voor gasten en personeel gehandhaafd moeten blijven en dat een omleiding (via Haelen) "onacceptabel is".
De (watersport)bedrijven in De Weerd zeggen sowieso al allemaal schade te ondervinden van Solar vanwege de slechte bereikbaarheid.

Vergunning

De gemeente wilde nog niet reageren omdat het college dinsdag pas een besluit nam over de vergunningaanvraag. Of de daarin vermelde zaken daadwerkelijk worden vergund, is dus nog de vraag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!