Gratis parkeren bij vliegveld Weeze is verleden tijd

Gratis kort parkeren kan niet meer bij het vliegveld in Weeze. Er geldt voortaan een minimum tarief voor iedereen van twee euro.
Iemand binnen vijf minuten laten in- of uitstappen bij de vertrek- en aankomsthal kon voorheen gratis. Kiss & Fly, zoals deze service heette, is voorbij, bevestigt een woordvoerder van het vliegveld.

Opstoppingen voorkomen

Bij de toegangsweg naar het vliegveld betaalt nu iedereen twee euro voor maximaal een uur parkeertijd. Dat was drie euro. De maatregel is genomen om opstoppingen te voorkomen. Veel passagiers laten zich brengen. Auto’s staan dan bij de in- en uitgang te dringen, zeker in vakantietijd. Langparkeerders hebben daar last van.

Boze gezichten voorkomen

"Door de opstoppingen waren passagiers vaak meer dan vijf minuten kwijt en moesten ze alsnog betalen. Dat leidde weer tot boze gezichten", aldus de zegsman. De maatregel vormt onderdeel van een nieuw parkeersysteem, waar de luchthaven één miljoen euro in heeft geïnvesteerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!