Sombere melodieën in Venlo: 300 protesterende muzikanten

De markt in Venlo stroomde donderdagavond vol met driehonderd muzikanten voor een muzikaal protest vol sombere melodieën.
De muzikanten protesteren tegen de bezuinigingen op de Venlose cultuurverenigingen.

Rigoureus

"De aankondiging van die bezuiniging kwam als een koude douche over ons heen", zegt organisator van het protest Leo Steegs. "Het protest kwam er vanavond goed uit. Wij vinden dat het absoluut niet kan dat je zo'n rigoureuze subsidiekorting doet. Er moeten gewoon andere plannen op tafel komen."

Indrukwekkend

Drie kwartier lang werd er voor het gemeentehuis in Venlo gespeeld. "Ik vond het indrukwekkend", zegt wethouder Marij Pollux-Linssen achteraf. "Zoveel mensen die samen komen en hetzelfde geluid maken. Ik denk dat het heel goed is dat ze zich laten horen."

21 miljoen voor zorg

Gedurende het muzikale protest werd bekend dat Venlo bijna 22 miljoen euro krijgt van de Rijksoverheid vanwege de schuldenlast in de zorg. Volgens de wethouder betekent dit niet direct dat de bezuinigingen op cultuur niet doorgaan. "Wij krijgen inderdaad extra geld uit de stroppenpot, maar ik kan nog niet zeggen hoe dat in de begroting verwerkt gaat worden", aldus Pollux-Linssen. "Ik ben me ervan bewust dat sommige dingen gewoon geld kosten, maar het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om hier een besluit over te nemen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!