Ex-dijkgraaf Gresel: 'Het was een inschattingsfout'

© L1
Opgestapt voorzitter Toine Gresel van Waterschap Peel en Maasvallei zegt dat hij een 'inschattingsfout' heeft gemaakt met zijn nevenwerkzaamheden.
Gresel stapte dinsdag op bij het schap nadat L1 vragen had gesteld over betaalde nevenwerkzaamheden bij een bedrijf dat communicatieklussen doet voor het waterschapsbedrijf Limburg. Dat is een bedrijf dat onder het waterschap Peel en Maasvallei valt.

Boek

Donderdag sprak Toine Gresel voor het eerst over zijn besluit, tijdens de presentatie van zijn nieuwste boek. "Als bewaker van het waterschap moet ik ervoor zorgen dat de schijn van belangenverstrengeling voorkomen wordt en hier was die wel opgewekt. Omdat ik anderen daar eerder op aangesproken heb, kan ik zelf niet de uitzondering zijn."

Wel gemeld

Gresel zegt dat hij zijn betaalde nevenfunctie meldde bij een directeur, maar niet bij zijn bestuursleden. "Dat was een inschattingsfout. Ik vind dat de prijs zwaar is, maar ik wil wel een rechte rug laten zien."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!