Tweede Kamer: meer sport en cultuur over de grens

© Istock
Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de regering grensoverschrijdende sport- en cultuurevenementen gaat stimuleren.
Dat moet gebeuren in overleg met de betrokken grensregio’s, waaronder Limburg.

Motie

De Tweede Kamer nam een motie van die strekking aan van CDA-Kamerlid Harry van der Molen. Alleen PVV, SGP en Forum voor Democratie stemden tegen.

Aanjagen

Volgens de motie belemmeren taalproblemen en cultuurverschillen vruchtbare grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt, met name met Duitsland. Gezamenlijke evenementen voor jongeren op het gebied van sport en cultuur moeten dat mee helpen oplossen, aldus de motie.

Raymond Knops

De uitvoering ervan ligt in handen van CDA-staatssecretaris Raymond Knops uit Hegelsom. Hij heeft grensoverschrijdende samenwerking in zijn portefeuille. Knops noemde het in het debat over het voorstel van groot belang dat Duits als tweede of derde taal meer in de aandacht komt. "Het is helemaal mooi als jongeren op een misschien wat speelse manier in aanmerking komen met die taal", aldus Knops.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!