Nieuw festival in centrum Valkenburg

© Istock
In het centrum van Valkenburg wordt op zaterdag 6 en zondag 7 juni de eerste editie gehouden van het Vestingfeest Valkenburg.
Met het tweedaagse festival wil het Geulstadje bezoekers uit de hele Euregio naar het vernieuwde centrum trekken en pronken met onder meer de Geulpoort, de Berkelpoort en het vernieuwde Halderpark.

Regionale namen

Op beide dagen is er een vol programma met muziek, dans, theater, toneel en cabaret, samengesteld door het Openluchttheater. De organisatie heeft zo breed mogelijk geprogrammeerd met regionale namen, maar vooral ook de lokale verenigingen en lokale acts.

Podium

Kloppend hart is een groot podium op het vernieuwde Theodoor Dorreplein, waar met name bands en grote muziekgezelschappen zullen optreden. Daarnaast is er een programma op het Casinoplein, in het Halderpark, op het Walramplein en bij de Berkelpoort. In diverse straten daar tussenin lopen walking acts rond. Alle festiviteiten zijn gratis te bezoeken.

Jesus Christ Superstar

Het festival sluit zondag af met een uitvoering van de legendarische musical Jesus Christ Superstar, in de Onze Lieve Vrouwekerk. Onder de noemer ‘Zingen tegen Kanker’ proberen amateurzangers die op een of andere manier met de ziekte te maken hebben gehad, zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.
Het is de bedoeling dat het Vestingsfeest Valkenburg een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!