Venlose zangeres slachtoffer van identiteitsfraude op Tinder

Zangeres Linda Zijlmans. © Linda Zijlmans
Zangeres Linda Zijlmans uit Venlo is slachtoffer van identiteitsfraude. Op datingapp Tinder is er iemand die zich als haar uitgeeft.
De zangeres meldt dit op haar eigen Facebookpagina.

Seksueel getint

Linda werd er afgelopen december door iemand op gewezen dat zij met een profiel op Tinder zat. Met naam en foto. Volgens de tipgever leidde een gesprek op Tinder tot seksueel getinte gesprekken op Kik Messenger, een anonieme versie van Whatsapp. Hierin deelde de persoon die zich als haar voordoet, foto's van haar en werden details over haar privéleven verteld. Ook over haar vriend en dochter. Hoe de persoon aan deze informatie kwam, is niet duidelijk.

Geschrokken

Linda zegt dat zij en haar vriend behoorlijk geschrokken zijn, omdat het een flinke inbreuk is op haar privéleven. In december heeft ze aangifte gedaan.

Niet strafbaar

De politie zegt de zaak te hebben onderzocht. Omdat het nep-account was verwijderd, is het niet gelukt om de dader op te sporen.

Volgens de politie is deze vorm van identiteitsfraude niet altijd strafbaar, omdat het niet om oplichting gaat. Dit is bijvoorbeeld wel het geval als de zangeres met haar foto's zou zijn gechanteerd, aldus een woordvoerder.
=68.ARCgMccMmmz58IQuxLyI8MuVhRiwNMo8p1RIYWtji21HfJ_apLAOV8-lasaE0v9MGxM0Ywie0Qw6S9Q-b8HtsWnvkd4qc5eM36OaHT7GXosm71DXW2IQO2UBaUVOtkjVeeJ-PnkuGaeW&__tn__=-R]

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!