Lindeboom investeert flink in brouwerij Neer

© iStock
Lindeboom gaat flink investeren in de bierbrouwerij in Neer. Aan de straatkant wordt een ontvangstruimte voor publiek gebouwd.
Het oude brouwershuis dat nu nog dienst doet als proeflokaal en winkel wordt gesloopt. Het gebouw van voor 1870 verkeert in een slechte staat. Ook wil Lindeboom de brouwerij vaker openstellen voor publiek, het voormalige brouwershuis is daar niet geschikt voor.

'Lindeboomfans'
Op dit moment komen bedrijven naar de brouwerij voor rondleidingen, maar ook onder consumenten neemt de vraag volgens directeur Paul Joosten toe. "Bierbrouwen is populair. We merken dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in de biertechnologie. Wij hopen zo natuurlijk ook meer Lindeboomfans te krijgen." De ontwerpen zijn onlangs voorgelegd aan de gemeente Leudal. Joosten hoopt dat de nieuwe ontvangstruimte volgend jaar open kan.

Nieuwe tanks
Aan de achterkant van de brouwerij wordt nog dit jaar een nieuw magazijn gebouwd. Hierin komen ook zes nieuwe, dertien meter hoge tanks waarin het bier straks wordt vergist en gelagerd. Nu gebeurt dat laatste nog in zogenoemde lagerkelders. Door het samen te voegen kan energie worden bespaard.

Ettelijke tonnen
Ook gaan de arbeidsomstandigheden erop vooruit. De huidige lagerkelders moeten met de hand schoongemaakt worden, de temperatuur ligt hier rond het vriespunt. Het nieuwe proces moet de kwaliteit van het bier ten goede komen, onder meer omdat de verschillende bieren in het proces gescheiden kunnen worden. De enorme tanks zijn volgens Lindeboom niet zichtbaar vanaf de straat, omdat ze zijn ingesloten door hogere, bestaande bebouwing. Met de verbouwing zijn ettelijke tonnen gemoeid.
In 2013 opende Lindeboom de vernieuwde brouwzaal, een investering van een miljoen euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!