Jos van Rey ontkent lekken aan Van Pol: 'Lariekoek'

Jos van Rey en Piet van Pol bij de opening van het Retail Park in Roermond. © MGL/Jeroen Kuit
Jos van Rey zegt nooit vertrouwelijke informatie te hebben verstrekt aan projectontwikkelaar Piet van Pol. "Dat bestrijd ik in alle toonaarden. Het is lariekoek."
De van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond reageert daarmee op een artikel in NRC Handelsblad, dat zaterdag verscheen.

Geheime onderonsjes
Volgens de krant blijkt uit een rechtshulpverzoek dat het Openbaar Ministerie in 2013 en 2014 aan de Verenigde Staten deed, dat Van Rey geheime onderonsjes had met de projectontwikkelaar. In het rechtshulpverzoek wordt aan de VS gevraagd twee iPads van Van Rey uit te laten lezen bij Apple. Ook werd de inhoud van zijn e-mail account opgevraagd bij Microsoft, inclusief contactenlijst, foto's en agenda.

Lees ook: 'Van Rey lekte jarenlang geheime informatie naar Van Pol'

'Niks nieuws'
Van Rey zegt nu dat het rechtshulpverzoek 'niks nieuws' is. "Ik heb dat zelf ook al eens verteld. Het was gebaseerd op een aantal mails die ze niet hebben kunnen terugvinden in mijn data-bestand."

Fictieve voorbeelden
Volgens Van Rey worden in het verzoek van het Openbaar Ministerie fictieve voorbeelden gebruikt over wat in die mails zou kunnen staan. "Niet wat daadwerkelijk is gebeurd." De achtergehaalde mails hebben dan ook niks opgeleverd, aldus de oud-wethouder.

Voor de rechter
Van Rey, Van Pol en oud-wethouder Schreurs van Roermond stonden in januari voor het eerst voor de rechter in een zogeheten regiezitting. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend. Eerst worden op verzoek van de verdediging nog 55 getuigen gehoord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!