Meer dan 30 mannen verhoord in Valkenburgse loverboyzaak

Er zijn al ruim dertig mannen verhoord in het onderzoek naar het Valkenburgse seksschandaal.
De mannen zouden in een hotel in Valkenburg betaalde seks hebben gehad met een meisje van 16. Ze moesten zich afgelopen weken melden op het politiebureau. Daar werden ze aan een uitgebreid verhoor onderworpen. Ook is hen gevraagd om vrijwillig DNA af te staan. Zover bekend heeft nog niemand dat ook daadwerkelijk moeten doen.

Telefonisch contact

De mannen kwamen in het vizier van justitie omdat ze telefonisch contact hadden met loverboy-verdachte Armin A. en omdat ze in de eerste helft van oktober in Valkenburg waren. De 21-jarige jongen zou het meisje aan zeker 50 mannen hebben aangeboden.

Verhoor

Justitie zei eerder de mannen desnoods thuis op te halen, om ze aan een verhoor te onderwerpen. Zo ging het uiteindelijk niet, vertellen advocaten tegen L1. De mannen kregen een telefoontje, er werd een afspraak gemaakt voor het verhoor, en daarna gingen ze zelf naar het politiebureau.

Celstraf

De mannen riskeren een gevangenisstraf van maximaal 4 jaar. Wanneer ze voor de rechter moeten verschijnen, is nog onduidelijk. De rechtszaak tegen loverboy-verdachte Armin A. is op 20 april.

Lees hier alles over de Valkenburgse loverboyzaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!