'Waar blijft de fontein bij hotel in Gulpen?'

© Google Streetview
De oppositiepartijen CDA en Fractie Franssen in de gemeenteraad van Gulpen-Wittem willen weten wat er is gebeurd met het geld dat zanger Frans Croonenberg heeft gedoneerd voor de aanleg van een fontein aan de Oude Rijksweg.
Het gaat om een bedrag van 2.000 euro.

Jubileumopbrengst

Het geld was de opbrengst van het 5x11-jarig jubileum van de zanger in juni 2016. Croonenberg won in 2002 het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkour (LVK) met ‘Wie d’r Herrgot Limburg hat gemaak’.

Kritische vragen

De oppositiefracties vragen zich af hoe het mogelijk is dat de fontein, bijna twee jaar na dato, nog steeds niet is gerealiseerd. Ze hebben er schriftelijke vragen over gesteld aan het gemeentebestuur.

Hotelvijver

Ze zeggen verder dat hen ‘ter ore is gekomen’ dat ook Hotel Gulpenerland 1500 euro heeft gedoneerd voor de fontein. De beoogde plek van de fontein is de grote vijver voor het hotel. Hij is onderdeel van de herinrichting ervan.

Subsidie

Volgens CDA en Fractie Franssen is de aanleg van de fontein ook een voorwaarde in de subsidie van ruim 5 ton van de Provincie voor het aanpakken van het riviertje de Geul. Die subsidie is in december 2014 toegezegd.

Burgerinitiatief steunen

De partijen willen dan ook weten wanneer de fontein wordt aangelegd. 'Initiatieven vanuit onze burgers moeten worden ondersteund', aldus CDA en Lijst Franssen.
De twee partijen vormden zelf tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar het gemeentebestuur. Daarna belandden ze in de oppositie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!