Museum neemt maatregelen vanwege drukte Rieu-concerten

© Roger Dohmen (MGL)
Het Museum aan het Vrijthof neemt extra maatregelen om de bezoekersstroom in de periode van de concerten van André Rieu op het Vrijthof te reguleren.
In het museum is tot 27 september de expositie 'Liefde voor Detail' te zien, over de muziek en loopbaan van André Rieu.

Grote dukte

Het museum verwacht tijdens en rond de concertdata een grote toeloop van concertbezoekers. Om die drukte enigszins in goede banen te leiden zijn in de periode van 1 tot en met 14 juli toegangskaartjes niet in het museum zelf te koop maar aan de Bredestraat 37. "Er is geen plek voor lange rijen bij het museum", zegt woordvoerster Daphne Schrader. Met extra informatieborden worden bezoekers naar de plek van de kaartverkoop geleid.

Vrijwilligers

Om de bezoekersstroom binnen de muren van het museum in Maastricht in goede banen te leiden worden extra vrijwilligers ingezet. Ook kunnen alleen toegangkaartjes worden gekocht voor tijdvakken van twee uur. Zo zijn er steeds maximaal tweehonderd mensen aanwezig.

Plantenspuit

Vanwege de hitte worden er extra flesjes water uitgedeeld, staan medewerkers klaar met verfrissende plantenspuiten en wordt de koeling in de expositieruimte een tandje hoger geschakeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!