Heerlense bedrijventerrein in de race voor duurzaamheidprijs

Bedrijventerrein C-Mill in Heerlen is één van de drie finalisten van de ABN AMRO Circular Economy Award.
Het bedrijf is genomineerd in de categorie 'beste circulaire werklocatie'. Daarbij wordt er gekeken naar het hergebruik van materialen en afval, duurzame energie en het delen van kennis en faciliteiten.

Phillipsterrein

Volgens de jury is C-Mill een voorbeeld van duurzame verstedelijking in een krimpgebied. Het bedrijventerrein is gevestigd op het oude Philipsterrein in de wijk Molenberg. De oude fabrieken zijn omgebouwd tot verzamelgebouwen voor bedrijven. In 2011 won C-Mill al de titel Beste Bedrijventerrein van Nederland.

Finalisten

De andere finalisten in die categorie zijn industriepark Kleefse Waard in Arnhem en het Utrechtse Werkspoorkwartier. De gemeente Venlo was een van de 22 genomineerden in de categorie 'beste circulaire regio', maar haalde de finale niet.

Aanmoediging

De Circular Economy Award wordt voor de tweede keer uitgereikt. ?Het is de bedoeling dat de prijs een aanmoediging is voor bedrijventerreinen en regio's om zich te onderscheiden op het gebied van duurzaam werken. De winnaars bepalen samen met ABN AMRO bank wat de prijs is. Dat kan bijvoorbeeld het ontwerpen van een website zijn of inhoudelijke masterclasses rondom circulaire verdienmodellen.
De prijs wordt uitgereikt op donderdag 8 november in Rijswijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!