Verslagenheid bij transporteur na verongelukken trucker

© Fer Traugott
Het fatale vrachtwagenongeluk op de A73 bij Swalmen heeft tot grote verslagenheid geleid bij transportbedrijf MKG Koeriers uit Elsendorp.
"Het is het slechst denkbare scenario dat je als bedrijf kunt krijgen", laat bedrijfsleider Dick de Bruijn weten in gesprek met L1.

Pijlwagen

Over wat er zich precies heeft afgespeeld is nog veel onduidelijk. Zeker is dat de chauffeur rond 01.45 op een pijlwagen botste vlak, na de Swalmentunnel in noordelijke richting. "Hij was met zijn rit bezig. Eén van de pendels die we dagelijks rijden. Op een gegeven moment werd onze dienstdoende planner gebeld door de klant. Die vroeg waar de chauffeur bleef."

Vrachtwagenchauffeur komt om bij ongeluk op A73

GPS

De Bruijn legt uit dat de klanten de auto's kunnen volgen via GPS: "En die zagen dat we een half uur stil stonden op de A73. Hij kan niet nauwkeurig zien of dat bij een tankstation is, of waarom hij al een half uur stil stond. Toen heeft onze planner hem proberen te bereiken in de auto. Dat lukte niet, maar toen hij inlogde op het systeem zag hij dat er ook geen verbinding was met de boordcomputer."
Vermoeden
Al snel kwamen er op de nieuwssites allerlei berichten te staan over het ongeval op de A73. "Toen begon er al een vermoeden op te spelen. Even later, na contact met de politie, werd duidelijk dat het onze vrachtauto en chauffeur betrof. Het slachtoffer is een 58-jarige man uit Boxmeer."

Luister ook: Transporteur: Verslagenheid na verongelukken chauffeur op A73

Terug

De chauffeur kwam volgens het bedrijf uit de buurt van Elsendorp en was 58 jaar oud. "De chauffeur was op de terugweg van het zijn rit. Hij moest alleen nog terug naar Venray om spulletjes te lossen", zegt de Bruijn verslagen.

Verslagenheid

Rond half zeven in de ochtend werd, na de eigenaar en de planner van het bedrijf, ook de bedrijfsleider geïnformeerd over het tragische ongeval. "Toen ben ik richting kantoor gekomen en heb ik meteen een bericht uitgedaan naar al onze collega's over dit treurige nieuws," zegt de Bruijn. "Iedereen heeft natuurlijk vragen en wil weten wat er aan de hand is. Om richting de collega's duidelijk te scheppen. Dan heerst natuurlijk verslagenheid."

Veel schade na dodelijk ongeval A73

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!