Meer huisjes op vakantieparken in Schinveld

Parc Camping De Schinveldse Bossen gaat uitbreiden met trekkershutten. © Ermindo Armino
Vakantieparken in Schinveld gaan uitbreiden in de aanloop naar de komst van Nature Wonder World.
De Schinveldse Bossen zet de eerste stap. De gemeente steunt de plannen, enkele omwonenden niet.

De Schinveldse Bossen

Vijftien trekkershutten komen er bij op het terrein van Parc Camping De Schinveldse Bossen. De houten huisjes moeten het vakantiepark aantrekkelijk maken voor toeristen en het gat dichten tussen caravan en vakantiebungalow. De Schinveldse Bossen werkt samen met het naastgelegen park Cantharel, waar negen vakantiebungalows staan.

De Brenkberg

Elders in Schinveld wil bungalowpark De Brenkberg verder uitbreiden. Afgelopen jaar kwamen er al vier vakantiewoningen bij, wat het totaal op 45 brengt. Als Nature Wonder World in Brunssum een feit is, wil bedrijfsleider Mark Mourmans er nog eens 25 woningen bij bouwen.

Toekomstvisie

De plannen passen in de toekomstvisie van de gemeente Onderbanken. Wethouder Rodney Swelsen (Democraten Onderbanken, Toerisme) verwacht dat met de komst van het attractiepark ook veel toeristen naar gemeenten in de omgeving zullen trekken. Om daarop voorbereid te zijn wil de gemeente meer ruimte voor verblijfsrecreatie.

Overlast

Enkele buren van Park Camping De Schinveldse Bossen zijn daar niet blij mee. Bezoekers van het vakantiepark zorgen volgens hen voor overlast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!