Vader en zoon maken zonnewei van voetbalveld

© Robert Janssen (L1)
Vader Ger en zoon Chiel Mennen uit Griendtsveen staan voor een pittige uitdaging. Zij gaan het voormalige sportpark in het dorp ombouwen tot zonneweide en dagvoorziening in het groen.
Het sportcomplex ligt al twee jaar leeg, sinds de fusie tussen de voetbalclubs van Griendtsveen en Helenaveen.

Sportpark Griendtsveen wordt dorps-zonnecentraleSlager doet dagbesteding
Het is een speciale plek voor beiden, omdat ze er zelf jaren voetbalden. "Ooit speelden we een wedstrijd samen, waarbij de eerste pass van mijn vader gelijk een assist voor mij was", zegt Chiel. Hij is slager van beroep en gaat de leiding over het eten en koken op zich nemen bij de dagbesteding. Het wordt onder meer plek voor ouderen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "En dan niet alleen voor die uit ons dorp, maar ook voor die uit de omliggende plaatsen."

Onderhoud

Vader Ger neemt vooral het beheer van de zonneweide op zich. De dagbesteding gaat naast koken en werken in het groen ook de zonnepanelen onderhouden. Daarbij wordt samengewerkt met een lokaal energiebedrijf. 'Het is een mooie bundeling van krachten om ons Peeldorp op de kaart te zetten met de nieuwe energiebron", zegt Ger.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!