Venlo grijpt in bij krot Antoniusstraat

© Google Maps
De gemeente Venlo eist dat het deels afgebrande pand in de Venlose Antoniusstraat in de oorspronkelijke staat wordt hersteld. Wil de eigenaar dat niet dan kan hij na het geven van een sloopmelding het pand slopen.
Iedere week dat er niets gebeurt krijgt de eigenaar een dwangsom van 1500 euro opgelegd. Dat kan oplopen tot een maximaal bedrag van 15.000 euro, zo heeft Venlo in een brief aan de eigenaar van het vervallen pand laten weten.

Verwoestende brand
Over het krot in de Antoniusstraat wordt al bijna tien jaar gediscussieerd. Sinds een verwoestende brand in 2006 dringen buurtbewoners er bij de gemeente Venlo op aan om in te grijpen. In 2011 verzamelden inwoners van Venlo-Zuid zich in een klein actiecomité en werden er honderd handtekeningen gezet onder een petitie waarin er bij de gemeente Venlo op werd aangedrongen het pand te slopen.

Ook werden de verschillende politieke partijen in de gemeenteraad aangeschreven. Een enkele partij nam destijds de moeite een antwoord terug te sturen, maar tot een concrete actie kwam het niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!