Een verdachte in zaak schietpartij Blerick weer vrij

© Bas Dingemanse (1Limburg)
De persoon die vrijdagmorgen in Venlo werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de fatale schietpartij in Blerick, is zaterdag weer vrijgelaten.
Uit onderzoek blijkt dat deze persoon niet direct betrokken was bij het schietincident en niet een van de gezochte schutters is. Dat meldt de politie zaterdagavond.

Tegelen

Woensdag werd in Blerick de 22-jarige Ömer Köksal op klaarlichte dag doodgeschoten. Al snel werd een 21-jarige verdachte uit Tegelen opgepakt. Die verdachte zit voorlopig nog achter de tralies. Het politieonderzoek naar wat er precies is gebeurd, is nog in volle gang. De politie is nog op zoek naar twee schutters, van wie de identiteit bekend is.

Onrust

Na de dodelijke schietpartij ontstond er veel onrust in de wijk en zochten jongeren de confrontatie met de politie. Het was al de derde schietpartij binnen drie maanden in Blerick. Inmiddels zijn er extra agenten in de buurt.

Afscheidsdienst

De sectie op het lichaam van Köksal is zaterdag afgerond. Het stoffelijk overschot is overgedragen aan de familie. Zondag is er een afscheidsdienst op de deels islamitische begraafplaats Blerickse Bergen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!