Honden in de auto bij hondenshow: organisatie grijpt in

© iStock
De organisatie van de grote hondenshow in Maastricht heeft een paar keer ingegrepen. Zo werden er twee honden aangetroffen in een auto. "Daar hebben we de eigenaar op aangesproken. Dat willen we niet."
Ook was er een dier dat niet fatsoenlijk kon lopen. De keurmeester heeft daarop het dier en de baas uitgesloten van verdere deelname.

Extra alert
John Wauben, organisator van de hondenshow in het MECC is dit weekend extra alert op dierenwelzijn. De organisatie heeft teams ingezet die erop toezien dat dieren goed behandeld worden. "Bijvoorbeeld als een hond een te kleine bench heeft, of als de hond te lang op de tafel staat tijdens de keuring."

Afschaffing hondenshows

Een aantal dierenwelzijn organisaties pleit voor afschaffing van de hondenshows. Zij vinden dat de honden te veel stress hebben of dat honden met afwijkingen beloond worden met een prijs. Keurmeester Wim Wellens is het daar niet mee eens. "Als ze niet normaal kunnen ademhalen of fatsoenlijk kunnen lopen, is daar de uitgang."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!